Over Mandy

Yoga betekent voor mij...

Yoga maakt al vele jaren deel uit van mijn leven. Waar ik in eerste instantie 1x in de week 'lekker een uurtje ging bewegen en ontspannen', voelde ik al snel de behoefte vaker yoga te doen en er meer over te leren. Over de achtergrond, de filosofie, de werking van de asana's, eigenlijk alles.

Mandywit Yoga is voor mij ook 'loskomen uit mijn hoofd' (al die gedachten die maar komen en gaan) en 'landen in mijn lichaam'. De focus en concentratie in de asana's (yoga-oefeningen), maar ook de adembewustwording en de stilte en inzichten die ontstaan, neem ik mee naar het dagelijks leven. Het leven en alles wat daarbij hoort is continu in beweging. Yoga geeft mij de handvatten om te gaan met deze beweging en dynamiek.

Opleiding

In 2009 ben ik gestart met de 4-jarige Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Het 2e jaars praktijkexamen, het 3e jaar 'Chakrapsychologie' en mijn vierde en laatste studiejaar 'Doelgroepenyoga' heb ik met een praktijkexamen goed afgerond. Vervolgens volgde ik een ayurvedische module, Ademtherapie en Adem & pranayama en schreef mijn eindscriptie 'Yoga en Hoogsensitiviteit, de invloed van de zintuigen'. Na het ophalen van mijn diploma aan de Saswitha Opleiding, gaf ik mijzelf een studiereis naar India cadeau, een reis naar de bronnen van yoga. Aangezien ik mag leren zo lang ik leef, verdiep ik me regelmatig in nieuwe onderwerpen en volg ik bijscholingen. Zoals yoga en de bekkenbodem, yoga nidra, yin yoga en chi neng chi gong. Ook ben ik geinspireerd door de Advaita-vedanta meester Mooji. Zijn lessen geven mij veel inzicht in mijzelf en het leven.

Yoga delen

Graag wil ik mijn positieve ervaringen met yoga delen en overbrengen. In september 2011 ben ik begonnen met lesgeven. De lessen vinden plaats in een prachtige ruimte (de oude tempel) in de Sada Shiva Dham ashram in Loenen. Je bent van harte welkom om kennis te komen maken en te ervaren of yoga iets voor je is.

Mandymeditatie2

© www.mijn-eigen-website.nl (MandYogadesign)