Over Mandy

Yoga betekent voor mij...

Yoga maakt al vele jaren deel uit van mijn leven. Waar ik in eerste instantie 1x in de week 'lekker een uurtje ging bewegen en ontspannen', voelde ik al snel de behoefte vaker yoga te doen en er meer over te leren. Over de achtergrond, de filosofie, de werking van de asana's, eigenlijk alles.

mandyportret Yoga is voor mij ook 'loskomen uit mijn hoofd' (al die gedachten die maar komen en gaan) en 'landen in mijn lichaam'. De focus en concentratie in de asana's (yoga-oefeningen), maar ook de adembewustwording en de stilte en inzichten die ontstaan, neem ik mee naar het dagelijks leven.

Het leven en alles wat daarbij hoort is continu in beweging. Yoga geeft mij de handvatten om te gaan met deze beweging en dynamiek.Opleiding

In 2009 ben ik gestart met de 4-jarige Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Het 2e jaars praktijkexamen, het 3e jaar 'Chakrapsychologie' en mijn vierde en laatste studiejaar 'Doelgroepenyoga' heb ik met een praktijkexamen goed afgerond. Tijdens dit laatste jaar kwamen de volgende doelgroepen aan de orde: Ouderen, Jongeren, Kinderen, Mensen met een verstandelijke beperking en Mensen met een fysieke beperking. Vervolgens rondde ik een ayurvedische module en mijn examens Ademtherapie en Adem & pranayama positief af. Het afgelopen jaar schreef ik mijn eindscriptie 'Yoga en Hoogsensitiviteit, de invloed van de zintuigen'. Met het schrijven van deze scriptie rond ik de Saswitha Opleiding officieel af. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd (-:

Yoga delen

Graag wil ik mijn positieve ervaringen met yoga delen en overbrengen. In september 2011 ben ik begonnen met lesgeven. De lessen vinden plaats in een prachtig natuurlijk gebouwde ruimte in het bosgebied van Loenen. Je bent van harte welkom om kennis te komen maken en te ervaren of yoga iets voor je is.

mandy buiten

© www.mijn-eigen-website.nl (MandYogadesign)